Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Woensdag 20 juni

God, Die rijk is in barmhartigheid, heeft ons door Zijn grote liefde, waarmee Hij ons liefgehad heeft, ook toen wij dood waren door de overtredingen, met Christus levend gemaakt – uit genade bent u zalig geworden – en heeft ons met Hem opgewekt en met Hem in de hemelse gewesten gezet in Christus Jezus.
Efeze 2 vers 4 tot en met 6

Ningbo is een stad in China. In het winkelcentrum was het razend druk. De roltrap naar boven stond vol. Plotseling schoot die in z’n achteruit. Daar was niemand op bedacht. Enkelen verloren hun evenwicht; als dominostenen rolden ze naar beneden.

Naar beneden gaat altijd makkelijker dan naar boven, simpel door de zwaartekracht. Het is voor ons mensen zelfs onmogelijk om op te stijgen tot God. Dat komt door onze zondige natuur. We kunnen wel proberen om niet meer te zondigen, maar hoe lang lukt u dat? Omdat God heilig is, kan Hij geen zonde accepteren. Hij kan geen oogje dichtknijpen. Elke zonde moet worden bestraft. Dat is de enige mogelijkheid om ze weg te doen.

Daarvoor zorgde de Heere Jezus. Aan het kruis droeg Hij de straf voor allen die Hem in het geloof zouden aannemen. Zó opende Hij voor hen de weg naar de hemel. Hij gaf ons daar een plaats.

 

Het dagboek bestellen?