Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Dinsdag 19 juni

De dingen van Hem die onzichtbaar zijn, worden sinds de schepping van de wereld uit Zijn werken gekend en doorzien, namelijk én Zijn eeuwige kracht én Zijn Goddelijkheid, zodat zij niet te verontschuldigen zijn.
Romeinen 1 vers 20

Ze liepen door het bos. Op een open plek vonden ze een horloge. Dat had natuurlijk iemand verloren. Als iemand hun had verteld dat het daar vanzelf was gegroeid, hadden ze naar hun voorhoofd gewezen. Belachelijk! Een horloge kan alleen maar door intelligente mensen gemaakt zijn.

Het horloge lag in het gras. Er groeiden rondom verschillende kleine bloempjes. Maar zelfs de ‘simpele’ grassprietjes getuigden ervan: ze waren door Iemand gemaakt Die vele malen genialer moet zijn.

Hebben mensen ooit zelf een grashalm kunnen maken? Nee, zo laat de natuur zien dat er een God bestaat. Wie zich een beetje verdiept in de plantenwereld, beseft dat. De dierenwereld vertelt hetzelfde. Het menselijke lichaam ook. Het heelal idem dito.

Werkelijk, er is geen verontschuldiging: de bewijzen dat God bestaat, liggen hoog opgestapeld om ons heen. Alleen als je blind bent, zie je ze niet.

 

Het dagboek bestellen?