Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Maandag 18 juni

Toen hij [= Simson] na enkele dagen terugkeerde om haar tot vrouw te nemen, week hij van de weg af om het kadaver van de leeuw te zien. En zie, er zat een bijenzwerm in het lichaam van de leeuw, met honing.
Richteren 14 vers 8

Simson spreekt tot de verbeelding, zeker voor de kinderen: die sterke held met zijn lange haren! Hij verscheurde met zijn blote handen een leeuw.

Toen hij er de volgende keer keek, zat er een bijenzwerm in, met honing. Voor één pot honing moet een bij 60.000 vlieguren maken. Maar hij leeft slechts vier tot zes weken. Daarom doen bijen het samen. Zo’n 35.000 zusjes zijn constant bezig om honing te maken.

De Heere Jezus is de trouwe Knecht van God. Hij overwon aan het kruis de satan. Dát was nog eens een openbaring van kracht en een zege!

Wat is het resultaat? Ontelbaar veel gelovigen! Allen die in de Heere Jezus geloven en Hem als hun Verlosser hebben aangenomen, hebben het eeuwige leven ontvangen. Ze zijn kinderen van God geworden. Ze staan nu met Hem in verbinding; Hij is hun Vader. Maar ze zijn ook als broeders en zusters met elkaar verbonden. Het is één grote gemeente. Samen zullen we Hem prijzen!

 

Het dagboek bestellen?