Het Rechte Spoor – 2018 | Donderdag 21 juni

Jezus antwoordde en zei tegen haar: Ieder die van dit water drinkt, zal weer dorst krijgen, maar wie drinkt van het water dat Ik hem zal geven, zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen.
Johannes 4 vers 13 en 14

Blaise Pascal (1623-1662) is wereldberoemd als wis- en natuurkundige, maar ook als wijsgeer. Hij stelde het vast: ‘Iedereen zoekt geluk. Er zijn geen uitzonderingen. Welke middelen mensen ook gebruiken, het doel is altijd hetzelfde’.

Heel logisch en begrijpelijk. De Heere Jezus maakt het ons mogelijk dat doel te bereiken. Het ware geluk ligt binnen handbereik!

Al het ‘water’ van de aarde kan de dorst van onze zielen niet blijvend lessen. Je kunt genieten van de natuur, van vakantie, van welke aardse zegeningen dan ook, maar dat gaat allemaal voorbij.

Het ‘water’ dat de Heere Jezus Christus aanbiedt, gaat daar mijlen ver bovenuit. Hij wil ons het geluk geven van de vrede met God, een eeuwigdurende vrede. Omdat we vrede met God hebben, hebben we ook ware rust. We hoeven ons dan niet meer af te matten om onze zaligheid nog te verdienen. Dan kunnen we ook werkelijk blij zijn. We ervaren echte vreugde, ook als de omstandigheden verdrietig zijn. Ja, in Christus is het ware geluk!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage