Het Rechte Spoor – 2018 | Vrijdag 22 juni

De naakte laten zij overnachten zonder kleding, terwijl hij geen bedekking heeft tegen de kou. Job 24 vers 7

Voor de Zeeuwse kust sloeg in het voorjaar van 2016 een boot om van de Reddingsbrigade. De drie inzittenden konden zich eraan vastklampen. Ze belden zelf de Kustwacht. Met twee helikopters werd gezocht. Na een uur waren ze gevonden en in veiligheid. Ze werden naar het werkeiland Neeltje Jans gebracht, halverwege de Oosterscheldekering. Daar stonden ziekenwagens klaar. Als leden van de Reddingsbrigade waren ze gelukkig goed gekleed en daarom niet onderkoeld geraakt.

God handelt niet zoals de mensen van wie in onze dagtekst sprake is. Zij laten anderen kou lijden, ze bieden hun geen bedekking.

Onze God is trouw en barmhartig. Zijn hart gaat naar alle mensen uit. Het liefst ziet Hij hen allemaal volkomen gelukkig, als Zijn kinderen. Hij nodigt allen daarom uit om tot Hem te komen en in de Heere Jezus te geloven. Wie dat doet, neemt Hij op in Zijn armen. Hij drukt ze aan Zijn hart. Gods onmetelijke liefde is als een warme deken die om allen heen geslagen wordt die de Heere Jezus in het geloof als hun Verlosser en Zaligmaker hebben aangenomen.

 

Het dagboek bestellen?