Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Woensdag 14 februari

Van verre tijden af is de HEERE aan mij verschenen: Met eeuwige liefde heb Ik u liefgehad, daarom heb Ik u getrokken met goedertierenheid.
Jeremia 31 vers 3

Twee jaar geleden was in de Duitse stad Bünde een weldoener bezig. Hij stopte enveloppen in brievenbussen, onder ruitenwissers van auto’s en in schappen van een supermarkt. In elk zat een briefje van 50 euro, een tekening die de Heere Jezus met gespreide armen moest voorstellen, en de Bijbeltekst: “Met eeuwige liefde heb Ik u liefgehad, daarom heb Ik u getrokken met goedertierenheid”.

Meer dan twintig mensen meldden het bij de politie. Ze hoefden het echter niet af te geven. Drie ontvangers wilden hun enveloppen beslist wel inleveren. Ze weigerden pertinent ze te houden.

Heel wat mensen weigeren de genade die God aanbiedt. Ze kunnen maar niet toegeven dat ze verloren zijn en zichzelf niet kunnen redden. Dat is voor hun trots te veel. Het is hún beslissing. Ze zullen er wel de gevolgen van dragen. Wie de genade van God afwijst, zal eeuwig moeten boeten voor zijn zonden.

God heeft een eeuwige liefde voor ons. Hij trekt ons tot Zich. Hij bewijst goedheid en zegen. Je bent toch dwaas als je dat van de hand wijst?

 

Het dagboek bestellen?