Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Donderdag 15 februari

De HEERE God gebood de mens: Van alle bomen van de hof mag u vrij eten, maar van de boom van de kennis van goed en kwaad, daarvan mag u niet eten, want op de dag dat u daarvan eet, zult u zeker sterven.
Genesis 2 vers 16 en 17

De 11-jarige Tristan Stead was met zijn oom en tante aan het skiën in het Canadese Whistler. Hij wilde de stoeltjeslift nemen, maar liet zijn skistok vallen. Toen hij die wilde oprapen, werd hij door de lift gegrepen en meegevoerd. Zijn oom kon hem vanuit zijn stoeltje nog net pakken, maar niet omhoogtrekken. De jongen bungelde zes meter boven de grond. Het waren zes angstige minuten, vooral toen hij na een tijdje uit zijn kleren begon te glijden. Omstanders hielden een deken gespannen; daarin werd hij opgevangen.

Een val kan pijnlijk zijn. Die van Adam en Eva was zelfs dodelijk. Ze waren gewaarschuwd. God had het van tevoren gezegd – en toch luisterden ze niet! Ze stierven diezelfde dag. Het is waar: Adam leefde nog 930 jaar verder. Maar hij was dood in zijn zonden. De verbinding met zijn Schepper was hij kwijt. Dat geldt ook voor ons, zijn nakomelingen. Door het geloof in Christus krijgen we het nieuwe leven! Hij moest daarvoor Zelf in de dood gaan.

 

Het dagboek bestellen?