Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Vrijdag 26 januari

Ik heb geen mens (…)
Johannes 5 vers 7

De man was al 38 jaar ziek. Niemand keek naar hem om. Een mantelzorger had hij niet. En er was geen uitzicht op verbetering. Toch had hij geluk: het was in de tijd dat de Heere Jezus op aarde leefde.

Op een dag zocht Hij de arme man op. Hij vroeg hem: “Wilt u gezond worden?” Natuurlijk, maar hoe? Hij had immers niemand! Jezus Christus zei met Goddelijke macht: “Sta op, neem uw ligmat op en ga lopen!” Onmiddellijk was hij gezond.

Bent u misschien ook alleen? Alleen, met uw ziekte en pijn? Met uw zorgen en problemen? Wacht u op begrip en meeleven van familie of vrienden, maar wordt u daarin teleurgesteld? Voelt u zich eenzaam?

Dan is er een goede boodschap: de Heere Jezus wil ook u ‘opzoeken’. Hij leeft nu dan wel in de hemel, maar ziet u en kent uw omstandigheden – en Hij wil helpen.

Hij wil dicht bij ons zijn. Het is waar: we kunnen Hem met onze ogen niet zien. Toch is Hij bij ons. Door het geloof kunnen we Hem ervaren. Voor het geloof bestaat geen twijfel. Hij ís er, Hij houdt van mij, Hij zorgt voor mij en brengt mij veilig thuis!

 

Het dagboek bestellen?