Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Zaterdag 27 januari

De twaalf poorten waren twaalf parels. Elke poort apart bestond uit één parel, en de straat van de stad was zuiver goud, als doorzichtig glas.
Openbaring 21 vers 21

Een goed jaar geleden vonden mijnwerkers in Myanmar een geweldige edelsteen met een gewicht van 175.000 kilogram. Het was een jade, een lichttot donkergroene edelsteen. De gigantische brok meet 4,3 tot 5,8 meter en is zo’n 155 miljoen euro waard.

In het gedeelte van onze dagtekst wordt het nieuwe Jeruzalem beschreven dat van God neerdaalt. Alles is goud en kristal, parels en edelgesteente. In aardse talen bestaan gewoon geen woorden die voldoende kunnen beschrijven hoe heerlijk het in de hemel is.

Het is voor ons onmogelijk ons een voorstelling te maken van de hemel. Eén ding weten we zeker: het zal onze stoutste verwachtingen vér overtreffen!

Verlangen we niet naar die gelukzaligheid? Wat kunnen we dankbaar zijn dat God zo goed is! We hebben immers geen enkel recht op een woning in Zijn eigen huis. Het tegendeel is waar. Maar in Zijn grote genade wil Hij ons daar hebben. Door het kruis van Christus is de weg erheen geopend.

 

Het dagboek bestellen?