Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Vrijdag 12 januari

Wie tot Mij komt, zal Ik beslist niet uitwerpen.
Johannes 6 vers 37

Al geruime tijd daalt de werkloosheid langzaam. Voor heel wat beroepen is de vraag naar personeel al groter dan het aanbod. Er is ook werk waarvoor nog steeds meer mensen dan banen zijn. Dan moet je je best doen om een baantje te bemachtigen. Je diploma moet in orde zijn. Een goede sollicitatiebrief helpt mee. Bij het gesprek is het belangrijk een goede indruk te maken. En toch kan het zijn dat een ander de baan krijgt. Dan spat de hoop op werk als een zeepbel uit elkaar.

Bij de Heere Jezus Christus is dat helemaal anders. Hij stelt Zich aan alle mensen voor als de grote Redder. Hij stierf Zelf aan het kruis: in de plaats van allen die in Hem zouden geloven. Daarom kan God hun genadig zijn en hun zonden vergeven.

De Heere Jezus nodigt nu alle mensen uit: ‘Kom tot Mij!’ En Hij verbindt daar de belofte aan: ‘Niemand wordt afgewezen!’

Hij verlangt geen eigen prestaties, geen goede werken. Er is geen ‘toelatingsexamen’. Een goede indruk maken, dat helpt niet. Integendeel, we zullen moeten erkennen dat we gezondigd hebben. Dan kan en zal Hij ons vergeven en ons aannemen!

 

Het dagboek bestellen?