Het Rechte Spoor – 2018 | Zaterdag 10 maart

De HEERE maakt de gevangenen los, de HEERE opent de ogen van de blinden.
Psalm 146 vers 7 en 8

Mary Ann Franco uit de Amerikaanse staat Florida kreeg in 1995 een ongeluk met de auto. Ze raakte daarbij blind aan beide ogen. Ruim twintig jaar later viel ze in haar eigen huis. Ze moest een operatie ondergaan aan haar nek, rug en arm. Toen ze uit de narcose bijkwam, had ze het licht van haar ogen terug! De arts dacht dat bij het ongeluk een slagader in de wervelkolom geheel of gedeeltelijk werd geblokkeerd, en dat extra bloed dat tijdens de operatie werd rondgepompt, de blokkade had opgeheven.

Soms lopen de dingen zo heel anders dan wij wensen. ’t Is voor te stellen dat deze dame het wel even moest verwerken dat ze blind werd. Je moet er niet aan denken! En toen viel ze ook nog en moest geopereerd worden! Moest dat er nu ook nog bij?

Ja, zo werkt God soms. Het is goed de dingen maar rustig uit Zijn hand aan te nemen. Het lijkt soms zo bitter en dat is het vaak ook, maar wat is het einde? Wat wil God bereiken? We mogen ervan verzekerd zijn: Hij heeft altijd het goede voor ons op het oog. Als we Zijn kinderen zijn, staat het als een paal boven water: Hij doet alleen wat goed voor ons is!

 

Het dagboek bestellen?