Het Rechte Spoor – 2018 | Maandag 9 april

Het zal geschieden op de dag waarop de HEERE u rust zal geven van uw smart, uw onrust en de harde slavenarbeid (…)
Jesaja 14 vers 3

In april 2016 stond een auto naast de A20 bij Rotterdam geparkeerd: twee wielen in de berm en twee op de vluchtstrook. Achter het stuur lag een 23-jarige man uit Gouda te slapen. Toen agenten het portier openden, kwam hun een alcoholwalm tegemoet. De man was nauwelijks wakker te krijgen. Z’n rijbewijs was hij direct kwijt en ook nog een aantal euro’s. ’t Is wat, als je slaap hebt, maar geen bed! Je kunt soms zo naar rust verlangen dat je bijna staande in slaap valt.

Ware rust voor ons hart kan alleen de Heere Jezus geven. Het leven van de mens zonder Hem wordt gekenmerkt door onrust en slavenarbeid. Ja, de pogingen om de wet of welke voorschriften dan ook te houden, om zo God tevreden te stellen: dat is een harde slavendienst, zonder resultaat. Ons geweten klaagt ons aan. Dat stemmetje vanbinnen knaagt en berooft ons van onze innerlijke rust.

Alleen de Heere Jezus biedt de oplossing. Op het kruis heeft Hij alles al volbracht wat nodig was om ons te redden en van zonden te verlossen. Hij geeft ons ware rust, voor nu en in de eeuwigheid.

 

Het dagboek bestellen?