Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Maandag 7 mei

Bovendien is er tussen ons en u een grote kloof aangebracht, zodat zij die van hier naar u zouden willen gaan, dat niet kunnen en ook zij niet die vandaar naar ons zouden willen gaan.
Lukas 16 vers 26

De spoorbrug over de A1 bij Muiderberg is immens groot. Hij overbrugt zestien rijstroken, zonder één tussensteun. De stalen kolos is naast de weg in elkaar gezet. Twee jaar geleden is hij 400 meter verderop naar z’n plek gereden: op 976 wieltjes, verdeeld over 244 assen. Het was een gigantische klus voor Rijkswaterstaat.

Het is niet altijd eenvoudig iets te overbruggen. Zeker niet als het een grote afstand is. De kloof in het hiernamaals tussen de plaats van het geluk en de plek van de kwelling is onoverkomelijk. Vanuit de hel kun je niet naar de hemel overstappen; omgekeerd kan het evenmin, maar dat zal ook niemand willen.

Het is van het allergrootste belang dat we zeker weten dat we straks aan de goede kant van die kloof zitten. Het is niet voldoende om er maar het beste van te hopen. Daarvoor is het te riskant. Op dit punt mogen we alleen met volle zekerheid tevreden zijn. ’t Is niet moeilijk die zekerheid te hebben: wie in Christus gelooft, ís behouden!

 

Het dagboek bestellen?