Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Maandag 29 januari

De Israëlieten dachten niet meer aan de HEERE, hun God, Die hen gered had.
Richteren 8 vers 34

Kiribati is een republiek. Die bestaat uit een aantal eilanden in de Grote Oceaan, een heel stuk oostelijk van Australië. Eind januari vorig jaar stapten daar drie mannen in hun boot. Ze wilden voor de eerste keer een vistocht houden. Die tocht zullen ze nooit vergeten. Ze kregen motorproblemen en dreven af. Pas na 28 dagen werden ze opgemerkt, honderden kilometers verder, vanuit een helikopter. Dat leidde tot hun redding. Ze hadden zich in leven gehouden door de vis die ze vingen.

Zouden ze de Heere God ervoor hebben gedankt?

Danken wíj Hem voor de zending van Zijn Zoon Jezus Christus? Zijn we God werkelijk dankbaar dat Hij Zijn enige Zoon wilde opofferen aan het kruis, opdat wij mensen gered konden worden? Nee, niet van de hongerdood, maar van het eeuwige oordeel in de hel?

Gods liefde is onbegrijpelijk groot: om mensen te redden die eigenlijk niets met Hem te maken wilden hebben, stond Hij Zijn veelgeliefde Zoon af! Wie zich voor Hem buigt en in de Heere Jezus Christus gelooft, wordt voor eeuwig gered. Laten we nooit vergeten Hem daarvoor te danken!

 

Het dagboek bestellen?