Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Maandag 27 augustus

Uw ongerechtigheden maken scheiding tussen u en uw God, uw zonden doen Zijn aangezicht voor u verborgen zijn.
Jesaja 59 vers 2

Gisteren twee jaar geleden, om 12.39 uur, reed de eerste trein over de nieuwe spoorbrug over de A1 bij Muiderberg. Met 255 meter is het hier de langste spoorbrug over de weg. En dat, zonder middenpijlers. Hij weegt 15.000 ton (= 15 miljoen kilogram). Bij extreme hitte kan het stalen gevaarte tot wel zestig centimeter uitzetten. Over de kosten zullen we het niet hebben.

Overbruggingen zijn niet eenvoudig en goedkoop, maar wel reuzehandig. Wat denken we over de ‘brug’ tussen de mens en God?

Het ravijn tussen het schepsel en z’n Schepper is breed en diep, ontstaan door onze zonden – en voor ons onoverkomelijk. Nooit zouden we God tevreden kunnen stellen. Nooit zouden we één enkele zonde van onszelf kunnen wegdoen.

Daarom heeft God ervoor gezorgd. Hij gaf daartoe Zijn eigen Zoon over. Onze zonden vormden het probleem. Dan is de oplossing duidelijk: die zonden moesten worden weggedaan. Dát deed de Heere Jezus. Hij droeg de straf over onze zonden. Daarom doet God ze voor eeuwig weg. Christus is de Brug!

 

Het dagboek bestellen?