Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Maandag 26 november

’s Morgens zult u zeggen: Was het maar avond!
Deuteronomium 28 vers 67

Mijn collega komt binnen, z’n gezicht ziet eruit als het weer buiten: grijs en motregen. Zonder groet ploft hij neer achter zijn computer. ’t Is maandagochtend; de werkweek is begonnen.

In de koffiepauze vraag ik hem hoe z’n weekend was geweest. Dan veert hij op: het was fantastisch. Hij had dit beleefd en daar was hij geweest, geweldig! En voor het komende weekend had hij alweer z’n plannen klaar.

Ja, hij leeft voor de weekenden, voor het plezier dat hij dan beleeft. Is dat een gelukkig leven? Nee! Het is alleen maar een leven voor nu, voor pleziertjes die o zo snel verdampen. Hebben we niet iets meer nodig? Moeten we daarmee tevreden zijn? Voelen we niet de behoefte aan echt en blijvend geluk?

De Heere Jezus wil ons dat graag geven. Hij biedt het water des levens aan. Wie daarvan drinkt, zal nooit meer dorst hebben. Dat betekent: wie in de Heere Jezus gelooft, wordt blijvend gelukkig!

Dat betekent niet dat we op aarde geen ‘slechte’ dagen zullen hebben. We krijgen te maken met tegenslag en zorgen. Maar ons geluk in de Heiland kan niemand ons afnemen.

 

Het dagboek bestellen?