Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Maandag 19 februari

Toen zij in hun benauwdheid tot de HEERE riepen, leidde Hij hen uit hun angsten (…) Dan zijn zij verblijd, omdat de wateren gestild zijn en Hij hen naar de haven van hun wens leidde.
Psalm 107 vers 28 en 30

Een trein stopte in februari 2016 op het station in de Vlaamse stad Landen. De machinist stapte uit – en de trein ging er zonder aanwijsbare oorzaak vandoor. Er zaten geen mensen in. Hij reed gelukkig ook niet snel. Het volgende station was in Tienen, een half uur verder. Daar wist een machinist erop te springen en hem stil te zetten.

Rijden zonder bestuurder: het is niet prettig. Het kan zelfs helemaal verkeerd aflopen.

Wie staat aan het roer van ons levensschip? Niemand? Dat is levensgevaarlijk! Dan stranden we vroeg of laat op de klippen of een zandbank.

Of houden we zelf het roer in handen? Dan voelen we ons misschien veilig. Maar is dat terecht? Zijn wij in staat ons schip in de hemelse haven te brengen? Dat lukt ons niet. We kunnen nooit op eigen kracht de hemel bereiken.

Nee, laten we de Heere Jezus aan het roer laten. Als we ons aan Hem overgeven, dán alleen zullen we zeker in de hemel aankomen. Hij heeft op het kruis het werk verricht dat daarvoor nodig was.

 

Het dagboek bestellen?