Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Maandag 12 maart

U was een cherub die zijn vleugels beschermend uitspreidt (…) Volmaakt was u in uw wegen, vanaf de dag dat u geschapen werd, totdat er ongerechtigheid in u gevonden werd (…) Vanwege uw schoonheid werd uw hart hoogmoedig, u richtte uw wijsheid te gronde vanwege uw luister. Ik wierp u ter aarde.
Ezechiël 28 vers 14 tot en met 17

Twee jaar geleden was een elektricien aan het werk op de 53e verdieping van een wolkenkrabber in Los Angeles. Het werd de hoogste toren aan de westkust van de Verenigde Staten. De man viel van 245 meter hoogte op een rijdende auto. Dat brak zijn val wel iets, maar hij overleefde het niet.

In de dagtekst gaat het in de eerste plaats om de koning van Tyrus. De betekenis strekt zich verder uit tot de satan: omdat hij hoogmoedig werd en tegen God in opstand kwam, werd hij verstoten. We kunnen de tekst ten slotte ook toepassen op elk mens. God heeft ons goed geschapen, maar Adam en Eva zondigden – en wij als hun nakomelingen hebben allen hetzelfde gedaan.

God moet daarover het oordeel uitspreken. We zijn uitgeworpen, met de geestelijke dood tot gevolg. Maar wat een genade: God wil ons allen het eeuwige leven geven en ons tot Zichzelf verheffen!

 

Het dagboek bestellen?