Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Maandag 11 juni

(…) opdat wij uit het geloof gerechtvaardigd zouden worden.
Galaten 3 vers 24

In de Australische stad Melbourne controleerde de douane een doos. Op het etiket stond: ‘Twee paar schoenen’. Een röntgenopname maakte duidelijk dat er iets niet in de haak was. Er kwamen drie koningspythons tevoorschijn, met twee haakneusslangen, negen vogelspinnen en vier schorpioenen.

Smokkelaars heb je altijd gehad. Wat is er allemaal al niet over de grens gegaan wat eigenlijk niet had gemogen? Niemand kan het natuurlijk bewijzen, maar waarschijnlijk lukt het vaker wel dan niet. Alleen bij de hemelse grens, daar lukt het nooit!

Daar hoeven echt niet engelen de wacht te houden om te voorkomen dat er een zondaar naar binnen glipt. ’t Bestaat gewoon niet.

Zolang een mens een zondaar is, kan hij niet in de hemel komen, want daar woont God en God is heilig. Hij kan niets van zonde bij Zich dulden.

Dus is het nodig dat we gerechtvaardigd worden. Dat we vrij worden van alle schuld. Dat kan enkel op grond van het kruis van de Heere Jezus Christus, en enkel door middel van het geloof in Hem. Dan zijn we geen zondaars meer, maar rechtvaardigen en kunnen we de hemel binnengaan.

 

Het dagboek bestellen?