Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Maandag 10 december

(…) in de wetenschap dat u niet met vergankelijke dingen, zilver of goud, vrijgekocht bent.
1 Petrus 1 vers 18

Goud is een edelmetaal. Al duizenden jaren wordt het gebruikt als betaalmiddel en voor sieraden. ’t Is niet goedkoop. Het schommelt rond de 35.000 euro per kilogram. De prijs is hoog, omdat er maar weinig van is. Als ál het gevonden goud op de wereld omgesmolten zou worden en in een kubus gegoten, hoe groot zou die kubus dan zijn? – Maar 20 bij 20 bij 20 meter! Dat is 8.000 kubieke meter. Dat is verschrikkelijk weinig en daarom moet er zoveel voor betaald worden.

Hoe kostbaar het ook is, je kunt er niet één mens mee vrijkopen. Hoe moet dat dan? Is er een andere mogelijkheid om vrij te worden?

Gelukkig wel! De apostel Petrus wijst op die weg: “(…) maar met het kostbaar bloed van Christus, als van een smetteloos en onbevlekt Lam” (vers 19).

Zó kostbaar is dat bloed, God is door het kruis van Christus zó volmaakt tevredengesteld, dat Hij op grond daarvan alle mensen kan vrijkopen en hun zonden kan vergeven. Wat is het heerlijk dat deze verlossing zowel de armste als de rijkste mens wordt aangeboden!

 

Het dagboek bestellen?