Het Rechte Spoor – 2018 | Maandag 1 januari

Zie, ik kom nu al drie jaar vrucht zoeken aan deze vijgenboom en vind die niet. Hak hem om. Waarom beslaat hij de aarde nutteloos? En hij antwoordde en zei tegen hem: Heer, laat hem ook nog dit jaar staan, totdat ik om hem heen gegraven en hem bemest heb. Wellicht dat hij dan vrucht draagt. Maar zo niet, dan moet u hem alsnog omhakken.
Lukas 13 vers 7 tot en met 9

Opnieuw is een jaar voorbij en een nieuw jaar begonnen. De Heere Jezus Christus heeft het helemaal aan het einde van de Bijbel tot ons gezegd: “Ik kom spoedig!”

Waarom is Hij in 2017 niet gekomen? Misschien wel, omdat God u nog een jaar gunt. Nog een jaar gelegenheid om tot Hem te komen.

Het is niet traagheid van Hem dat de komst van Christus nog niet heeft plaatsgevonden. Nee, het is geduld en liefde. God wenst met Zijn hele hart dat alle mensen tot inkeer en tot geloof in de Heere Jezus komen. Hij verlangt er vurig naar dat allen Zijn kinderen worden. Daarom geeft Hij de mensheid nog tijd. We zeggen niet: ‘nog een jaar’. Want niemand weet of we het einde van 2018 bereiken. Maar nu, vandaag, heeft nog ieder de gelegenheid tot de Heere Jezus Christus te gaan!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage