Het Rechte Spoor – 2018 | Donderdag 8 maart

Wie heeft de wind in zijn handen verzameld? Wie heeft de wateren in een kleed gebonden? Wie heeft alle einden der aarde vastgesteld? Hoe is Zijn Naam en hoe is de Naam van Zijn Zoon, u weet het immers?
Spreuken 30 vers 4

Op 8 maart 2014 verdween een Boeing 777 van Malaysia Airlines op de vlucht van Kuala Lumpur naar Peking van de radar. Sindsdien is het vluchtnummer MH370 een begrip. Het klinkt nog steeds als een raadsel: Hoe kan in onze moderne tijd zo’n vliegtuig met 239 mensen aan boord volkomen spoorloos verdwijnen?

Blijkbaar moeten we het menselijke kunnen niet overschatten. In vergelijking met Gods macht stelt het sowieso helemaal niets voor.

God is de Schepper. Hij hoefde alleen maar te spreken – en het was er. Hij bestuurt de winden en de zeeën. De Heere Jezus sprak vanuit het scheepje een enkel gebiedend woord – en de wind en de golven gingen liggen.

Ja, dat is onze Schepper en Zijn Zoon: God en de Heere Jezus Christus. Er is echter niet alleen sprake van almachtigheid, maar ook van een onmetelijke en oneindige liefde. Hij is zó goed, zo vol van genade en barmhartigheid!

 

Het dagboek bestellen?