Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Donderdag 5 april

De tijd komt waarin allen die in de graven zijn, Zijn stem zullen horen, en zij zullen eruitgaan: zij die het goede gedaan hebben, tot de opstanding ten leven, maar zij die het kwade gedaan hebben, tot de opstanding ter verdoemenis.
Johannes 5 vers 28 en 29

In 1999 beklommen de Amerikanen Alex Lowe en David Bridges de Shishapangma. Deze reus in het Himalayagebergte is 8013 meter hoog. Ze werden overvallen door een lawine en bedolven onder een dikke laag sneeuw en ijs. Het duurde vijftien jaar. Toen kwamen hun lichamen tevoorschijn, doordat het ijs smolt.

Zulke dingen gebeuren vaker. De dag komt dat álle lichamen tevoorschijn zullen komen. Van hen die hun graf in de zee hebben gevonden, evengoed als van hen die door brand zijn omgekomen. Zowel van de mensen die begraven zijn, als van hen die gecremeerd zijn. Dat het sterven al honderden of duizenden jaren in het verleden ligt, maakt niets uit. Gods Zoon roept ze tevoorschijn!

Dan vindt de eeuwige tweedeling plaats. Er is een opstanding ten leven en er is een opstanding ter verdoemenis. Waartoe worden wíj, wordt ú opgewekt?

 

Het dagboek bestellen?