Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Donderdag 19 juli

Wie dorst heeft, zal Ik voor niets te drinken geven uit de bron van het water des levens. Openbaring 21 vers 6

Ons lichaam bestaat voor zo’n zestig procent uit water. En dan hebben we als volwassenen ook nog zo’n vijf liter bloed. Het lijkt wel alsof we een grote zak zijn met voornamelijk vloeistof erin.

Het maakt wel duidelijk hoe belangrijk het is om voldoende te drinken. We verliezen voortdurend lichaamsvocht, niet in het minst door ademen en zweten. Zeker op warme dagen. Daarom moet de ‘inwendige watervoorraad’ steeds weer worden aangevuld. Inderdaad, water is van levensbelang.

 

Wat denken we dan van het water des levens?

Wie in de Heere Jezus gelooft, ontvangt uit Zijn bron van dat kostelijke water. Daardoor wordt de dorst van zijn ziel voor eeuwig gelest. Dat wil zeggen: hij ontvangt het eeuwige leven. Zoals gezegd: hij zal dan nooit meer dorst hebben. Maar dat betekent natuurlijk niet dat hij de Heere Jezus dan niet verder nodig heeft. Nee, hij mag elke dag kracht putten uit het gebed tot God en het lezen van de Bijbel. Daardoor wordt zijn innerlijke leven steeds ‘ververst’. Als iemand dat nalaat, verdroogt en verschrompelt zijn ziel.

 

Het dagboek bestellen?