Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Woensdag 18 juli

Wend U tot mij en wees mij genadig, want ik ben eenzaam en ellendig.
Psalm 25 vers 16

Sensoor is een telefonische hulpverlener. De vrijwilligers van de hulplijn bieden een luisterend oor aan mensen in nood. Elk jaar voeren ze zo’n kwart miljoen gesprekken. Al jaren is eenzaamheid de belangrijkste reden om de organisatie te bellen, ondanks de sociale media in onze tijd. Tijdens de zomermaanden wordt dat vaak alleen maar erger. Familie, vrienden, buren en mantelzorgers zijn dan ook nog op vakantie.

Eenzaamheid kan leiden tot een gevoel van grote ellende. God heeft de mensen ook niet geschapen om alleen te zijn. Hij heeft ze bovenal ook niet geschapen om zonder Hem te leven. God wenst met Zijn schepselen in verbinding te staan. Het is logisch: dat is ook goed voor een mens.

Die verbinding is van onze kant verbroken. Dat komt door onze ongehoorzaamheid en zonde. Hij kan dat niet accepteren. Dat moet eerst worden opgelost. Wij konden dat niet; wij zondigden alleen maar door. Daarom heeft God Zijn Zoon gegeven: de Heere Jezus. Hij stierf aan het kruis om de zonde weg te doen. Daarom kunnen we nu met God in verbinding staan. Hij is altijd bij ons!

 

Het dagboek bestellen?