Het Rechte Spoor – 2018 | Donderdag 15 maart

Ik zag de doden, klein en groot, voor God staan. En de boeken werden geopend.
Openbaring 20 vers 12

In het voorjaar van 2016 kreeg Maja Bergström uit Hylte in Zweden een oproep: ze mocht naar de kleuterschool. Ze vond het prachtig, maar was niet van plan echt te gaan. Ze was al 104 jaar oud. De gemeente had alle kinderen aangeschreven die in 2012 waren geboren, maar Maja was al in 1912 geboren. ’t Was een klein foutje.

Zulke vergissingen werden ook al gemaakt, voordat de computers kwamen. Het blijft mensenwerk. Als onze grote God ‘de boeken bijhoudt’, komen zulke fouten niet voor.

Als de mensen straks worden opgewekt, verschijnen ze voor God. Dan worden de boeken geopend! Dat is best wel angstaanjagend, toch?

Het hangt ervan af. Als je als zondaar voor Hem komt te staan en Hij legt je hele leven open en bloot neer, dán is angst zeker terecht. Want daarop kan God alleen maar het vonnis van eeuwige opsluiting in de hel uitspreken.

Als ik echter als gerechtvaardigde voor Hem sta, weet ik dat er geen veroordeling meer mogelijk is. De Heere Jezus heeft de hele straf gedragen. Daarom mag ik dan de heerlijkheid binnengaan.

 

 

Het dagboek bestellen?