Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Vrijdag 16 maart

Agrippa zei tegen Paulus: U overtuigt mij bijna om christen te worden! Handelingen 26 vers 28

Er zijn mensen die het evangelie helemaal nog niet zo slecht vinden. Ze luisteren er best wel graag naar en praten erover. Maar die laatste stap – het evangelie aannemen –, daar komen ze maar niet toe. Waaraan ligt dat?

Soms is het intellect het probleem. Wie eerst alles met zijn verstand wil kunnen verklaren, komt niet verder. Het gaat om geloof.

Ook kan de mening van de mensen een verhindering zijn. Dan hebben mensen niet de moed om (misschien) uitgelachen te worden. Daar offeren ze dan hun eeuwige geluk voor op.

Een andere keer is het een zonde waarmee iemand niet wil breken. Wie zich tot God bekeert, moet natuurlijk wel zijn zondige leven opgeven.

Een heel lastige hindernis is een sociaal of godsdienstig leven. Zulke mensen voelen zich vaak te goed. Ze zijn dan ook niet bereid om te erkennen dat ze schuldig zijn en het oordeel verdienen.

Bijna gered, dat is helemaal verloren. Wie zich tot God bekeert, zijn zonden belijdt en veiligheid zoekt bij Christus’ kruis, is geheel en al behouden!

 

 

Het dagboek bestellen?