Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Donderdag 14 juni

Er was opnieuw oorlog in Gath. Er was een man van grote lengte die zes vingers aan zijn handen had en zes tenen aan zijn voeten, vierentwintig in getal. Ook deze was bij Rafa geboren. Hij hoonde Israël, maar Jonathan, de zoon van Simea, de broer van David, versloeg hem.
2 Samuël 21 vers 20 en 21

Van 1914 tot 2014 steeg de lengte van de Nederlandse man van 169 naar 182,5 centimeter. We staan daarmee op de eerste plek van landen met de langste mannen. De Nederlandse vrouw staat wereldwijd op de tweede plek. Ze groeide in die tijd van 155 naar 169 centimeter.

Alleen in Letland zijn de vrouwen langer, gemiddeld één centimeter. De Filistijn uit onze dagtekst was een reus. Hij stamde uit de familie van Goliath. Totaal had hij twaalf vingers en twaalf tenen. Maar wat leverde hem zijn enorme lengte op?

Hij was inderdaad geboren om te vechten, maar werd verslagen. Of je nu lang bent of kort, of je dik bent of dun: voor God telt zoiets niet. Zijn liefde gaat naar ons allen uit. Hij wenst ons allemaal tot Zijn kinderen te maken, zodat we tot in eeuwigheid bij Hem zijn. We ontvangen dan verheerlijkte lichamen die volmaakt zijn. We zullen Hem en Christus prijzen voor die onuitsprekelijke liefde!

 

Het dagboek bestellen?