Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Donderdag 1 november

(…) opdat u Zijn voetsporen zou navolgen.
1 Petrus 2 vers 21

De Hatertseweg die door Malden loopt, kruist de Malderburchtstraat vanuit Nijmegen. Op die plek vond een voorbijganger een aantal potten. Daarin zat arsenicum. Dat is enorm giftig spul. Als mensen het binnenkrijgen, zijn de gevolgen bijna altijd dodelijk. De potten zaten gelukkig nog goed dicht. Wie laat dat nu rondslingeren?

Het gif dat af en toe op reclameborden en in etalages te zien is, en wat regelmatig uit geluidsboxen te horen is, is vaak nog veel erger. Want dat beschadigt onze zielen.

De satan is nog steeds de grote vijand van God en de mensen. Hij probeert ons bij de Heere Jezus vandaan te houden, omdat we bij Hem geestelijk gezond en gelukkig worden. Daarom probeert hij ons te vergiftigen. Zijn gif smaakt vaak goed en heeft een aantrekkelijke kleur, maar de uitwerking is verwoestend. Laten we op onze hoede zijn! Het is nodig bij alles wat op ons afkomt, de vraag te stellen: Wat vindt de Heiland hiervan? Als Hij nu op aarde leefde, zou Hij eraan meedoen? Zou Hij ernaartoe gaan? Zou Hij dat in huis willen hebben?

We mogen Hem volgen en dicht bij Hem blijven!

 

Het dagboek bestellen?