Het Rechte Spoor – 2018 | Dinsdag 20 maart

De dingen van Hem die onzichtbaar zijn, worden sinds de schepping van de wereld uit Zijn werken gekend en doorzien, namelijk én Zijn eeuwige kracht én Zijn Goddelijkheid, zodat zij niet te verontschuldigen zijn.
Romeinen 1 vers 20

Is er een God? Je kunt Hem niet zien. Dus, hoe zou je het zeker kunnen weten? Natuurlijk, het staat in de Bijbel. Maar de Bijbel is het boek van die joden en christenen die geloven dat God bestaat. Misschien hebben de joden wel zelf het Oude Testament in elkaar gezet en hebben de eerste christenen het Nieuwe Testament zelf geschreven. Een boek van Godzelf dat moet bewijzen dat Hij leeft, is dat niet net als een slager die z’n eigen vlees keurt?

De bewijzen van Gods bestaan liggen voor het oprapen. Je moet er alleen je ogen voor opendoen. De hele natuur laat zien dat er een God moet zijn. Soms hoor je iets over het heelal. De aantallen planeten, sterren en andere hemellichamen, de afmetingen en afstanden in het universum: het is om te duizelen. En dan dat allerkleinste, alleen onder de sterkste microscoop te ontdekken: het is ingenieus. Het kán niet anders: hier is een machtige, geniale Schepper aan het werk geweest!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage