Het Rechte Spoor – 2017 | Zaterdag 4 november

Vlucht voor uw leven, kijk niet achter u en blijf nergens op heel deze vlakte staan; vlucht naar het bergland, anders wordt u weggevaagd (…) Haast u! Vlucht daarheen!
Genesis 19 vers 17 en 22

Duitsland staat erom bekend: op de autosnelweg mag je net zo hard racen als je wilt. Maar niet overal. Op de A9 in Thüringen, bij het knooppunt Hermsdorf, is de maximumsnelheid 130 kilometer per uur. Een man werd betrapt die er 239 reed. Hij kreeg een boete van 1200 euro en was z’n rijbewijs drie maanden kwijt.

Haastige spoed is zelden goed. Soms dus wel. De twee engelen spoorden Lot en z’n gezin ertoe aan: ‘Haast u, vlucht!’ Lot en zijn twee dochters luisterden en redden hun leven, zijn vrouw nam de waarschuwing niet ter harte en stierf.

Vandaag roept God alle mensen met klem op om tot de Heere Jezus te vluchten. Wie bij Hem bescherming zoekt, wie schuilt achter Zijn kruis, is in volle veiligheid. Gods oordeel zal hem niet kunnen treffen, omdat de Heere Jezus dat heeft gedragen.

Maar wie Gods waarschuwing in de wind slaat en vrolijk verder leeft, zal op een dag ontdekken dat hij te weinig haast heeft gemaakt met z’n bekering.

 

Het dagboek bestellen?