Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2017 | Zaterdag 21 oktober

Ik bad om deze jongen, en de HEERE heeft mij gegeven wat ik van Hem gebeden heb. Daarom heb ik hem ook voor al de dagen dat hij op aarde is, aan de HEERE overgegeven.
1 Samuël 1 vers 27 en 28

Toen ik 15 jaar was, kwam een kleine jongen bij ons uit de buurt door een verkeersongeluk om het leven. Ik was helemaal de kluts kwijt. Hoe kon God zoiets toelaten?!

Zijn ouders hadden het moeilijk. Ze waren tegelijk verdrietig en boos. Ze vonden dat de dood hen iets had afgenomen waarop ze recht hadden.

Het is goed te begrijpen dat we in zo’n geval een tijd van vragen en twijfel hebben. Maar het is niet nodig en ook niet goed als daar geen einde aan komt. God wil ons leren om het leven niet te zien als een bezit, maar als een geschenk.

Een ander echtpaar verloor een 10-jarig dochtertje aan leukemie. Tijdens de lange ziekte leerden ze begrijpen dat God hun het meisje had toevertrouwd, maar dat Hij het nu weer van hen verlangde. Hoe moeilijk het ook voor hen was, ze vonden bij God ware rust. Ze klaagden Hem niet aan. Ze deden Hem geen verwijten – niet hardop, ook niet vanbinnen. Ze konden God danken voor de jaren die ze van hun dochtertje hadden genoten.

 

Het dagboek bestellen?