Het Rechte Spoor – 2017 | Woensdag 25 oktober

Veracht u de rijkdom van Zijn goedertierenheid, verdraagzaamheid en geduld, zonder te weten dat de goedertierenheid van God u tot bekering leidt?
Romeinen 2 vers 4

Ze had op haar werk een fikse fout gemaakt. Een grote opdracht zijn ze daardoor misgelopen. De baas is woest. Wat zouden de gevolgen zijn? Zou haar contract nog worden verlengd? Van de spanning krijgt ze het bijna aan haar zenuwen. Dan komt de afdelingschef: ‘Wat je hebt gedaan, was niet fraai, maar je krijgt nog een kans’.

Of die meneer Krolsen. Hij kreeg een hartinfarct en raakte met spoed op de intensive care. Het zag er helemaal niet goed uit, maar hij heeft het overleefd. Hij loopt weer over straat en maakt alweer plannen voor de toekomst. Hij heeft nog een kans gekregen.

Wat is vaak de reactie? ‘Hij heeft geluk gehad!’ Waarom zijn we Hém niet dankbaar Die alle draden van het leven in Zijn hand houdt? Zulke moeilijkheden zijn gelegenheden om een nieuw begin met God te maken.

Als we de Heere Jezus Christus als onze Zaligmaker aannemen, maken we een nieuwe start. We mogen met Hem leven. Dát leven is de moeite waard!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage