Het Rechte Spoor – 2017 | Woensdag 20 december

Houd u aan het voorbeeld van de gezonde woorden, die u van mij gehoord hebt, in geloof en liefde, die in Christus Jezus zijn.
2 Timotheüs 1 vers 13

Een krokodil heeft twee magen. In de eerste wordt wat hij heeft gevreten, grof vermalen; in de tweede maag wordt alles verteerd. Zelfs de hoeven en horens van de dieren die hij verslindt. In zijn staart slaat hij alles op. Daardoor kan een krokodil wel twee jaar zonder voedsel.

Om gezond te blijven, moeten wij elke dag eten. Zelfs meerdere keren per dag. Om geestelijk gezond te blijven, is het nodig dat we regelmatig de Bijbel lezen. Dat is ons geestelijke voedsel.

Maken we er genoeg tijd voor vrij? Het is belangrijk om jezelf dat voor te nemen en om je dan ook aan dat voornemen te houden!

Het is misschien niet raadzaam om alleen maar lange en moeilijke stukken te lezen. Sommige delen van vooral het Oude Testament zijn nog niet zo gemakkelijk te begrijpen. Dat kan de ‘gezonde trek’ in Gods Woord schaden. Lees daarom regelmatig in de Evangeliën over het leven en sterven van de Heere Jezus. Ook de vele geschiedenissen van het Oude Testament zijn prachtig en leerzaam. Bedenk steeds: Wat wil God mij daar nu mee zeggen?

 

Het dagboek bestellen?