Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2017 | Donderdag 21 december

De poel van vuur (…) Dit is de tweede dood. En als iemand niet bleek ingeschreven te zijn in het boek des levens, werd hij in de poel van vuur geworpen.
Openbaring 20 vers 14 en 15

Vandaag is de winter officieel begonnen. In Australië begint het strandseizoen. De afgelopen jaren zijn daar nogal wat zwemmers door haaien aangevallen, een enkele keer met dodelijke afloop. Sinds enige tijd worden drones ingezet. Ze vliegen boven de stranden van populaire badplaatsen. Ze kunnen haaien herkennen en volgen. Zo worden de badgasten gewaarschuwd. De kosten zijn niet gering, maar een mensenleven is duurder.

En dan nu maar hopen dat de mensen die waarschuwingen niet negeren! Dat zou niet de eerste keer zijn. God waarschuwt al bijna tweeduizend jaar dat het oordeel komt over ieder die Zijn Zoon afwijst. Wie de Heere Jezus niet als z’n Verlosser en Zaligmaker aanvaardt, moet de gevolgen zelf dragen. Die gevolgen zijn werkelijk dodelijk. Het gaat niet alleen om het lichamelijke sterven. Dat kan heel vervelend zijn, maar er komt een einde aan. Maar aan de tweede dood, de straf in de poel van vuur, komt geen einde. Evenmin aan het leven en het hemelse geluk. Dat wordt allen aangeboden.

 

Het dagboek bestellen?