Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2017 | Woensdag 15 november

Wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede.
Romeinen 8 vers 28

Twee jaar geleden was een Amerikaan voor de kust van Californië aan het zwemmen. Eugene Finney werd daarbij aangevallen door een haai. Hij had een fikse rugwond, maar wist uit het water te komen. In het ziekenhuis bleek dat hij inwendig letsel had. Maar ook ontdekten de artsen een tumor op één van zijn nieren. Die kon verwijderd worden; er waren nog geen uitzaaiingen. De artsen verklaarden dat de aanval van de haai het leven van de man had gered.

Soms gaat het anders dan je denkt. Iets wat prachtig lijkt, kan later tegenvallen en tegen je werken. Anderzijds kan tegenslag juist een goede uitwerking hebben.

Als kinderen van God mogen we weten dat Hij alle dingen laat meewerken ten goede voor ons. Dat vertrouwen mogen we op Hem hebben. Hij heeft ons oneindig lief. Dat heeft Hij wel bewezen door Zijn eigen Zoon voor mensen als wij over te geven in de dood. En Hij is de Almachtige. Hij bestuurt alle dingen. Het hele wereldgebeuren is in Zijn hand, maar ook de kleinste dingen van ons persoonlijke leven. Laten we Hem vertrouwen!

 

Het dagboek bestellen?