Het Rechte Spoor – 2017 | Donderdag 16 november

Zo is dan het geloof uit het gehoor en het gehoor door het Woord van God.
Romeinen 10 vers 17

De evangelist Spurgeon (1834-1892) zou in het Crystal Palace in Londen prediken. De dag ervoor probeerde hij met een vriend de akoestiek in de zaal uit. Hij riep luid: “Dit is een betrouwbaar woord en alle aanneming waard dat Christus Jezus in de wereld gekomen is om zondaars zalig te maken” (1 Timotheüs 1 vers 15). Daarna herhaalde hij de tekst wat zachter. Het was prima te verstaan.

Zo’n 25 jaar later bezocht hij een stervende: ‘Bent u bereid God te ontmoeten?’, vroeg hij aan de zieke. ‘Ja, want Jezus Christus is mijn Redder’, was het gelukkige antwoord.

De man vertelde: ‘Ik was loodgieter, maar leefde zonder God. Eens was ik aan het werk aan de dakkoepel van het Crystal Palace. Plotseling hoorde ik een stem: “Dit is een betrouwbaar woord en alle aanneming waard dat Christus Jezus in de wereld gekomen is om zondaars zalig te maken”. Daarna nog een keer. Maar er was geen mens te bekennen. Die stem leek uit de hemel te komen. Het trof me zo sterk dat ik mij op diezelfde dag nog tot God heb bekeerd en de Heere Jezus als mijn Heiland heb aangenomen’.

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage