Het Rechte Spoor – 2017 | Woensdag 1 november

Welke vader onder u zal aan zijn zoon, als hij hem om brood vraagt, een steen geven, of ook als hij om een vis vraagt, hem in plaats van een vis een slang geven, of als hij ook om een ei vraagt, hem een schorpioen geven?
Lukas 11 vers 11 en 12

Een kip legt gemiddeld 309 eieren per jaar. Een Nederlander eet elke drie dagen een ei. Daarnaast worden veel eieren gebruikt in bijvoorbeeld koek, pudding en pasta. Er worden hier ieder jaar wel 10 miljard eieren gelegd. Een groot deel ervan gaat naar het buitenland.

De Heere Jezus sprak al over brood, vis en eieren als voedsel voor de hongerige maag. Hij noemde deze drie voorbeelden uit onze dagtekst om Zijn volgelingen iets duidelijk te maken.

Hij bedoelde heel simpel: als zelfs aardse vaders hun kinderen al geven waar zij om vragen, zou onze hemelse Vader onze gebeden dan niet verhoren? Dat bestaat toch niet?!

Uiteraard, het gaat om goede gebeden. Als een kind te vaak om snoep en chips vraagt, zullen heel wat ouders er de rem op zetten. Maar je weigert je kind toch niets wat goed en gezond is?

Nu, zo zal onze God en Vader in de hemel al onze gebeden verhoren, als het goed voor ons is!

 

Het dagboek bestellen?