Het Rechte Spoor – 2017 | Maandag 30 oktober

Wees mij genadig, o God, overeenkomstig Uw goedertierenheid, delg mijn overtreding uit overeenkomstig Uw grote barmhartigheid.
Psalm 51 vers 3

Een fabrikant was voor zaken in Moskou. Vlak voor zijn vertrek naar huis nodigde hij een aantal klanten uit voor een etentje in een goed restaurant. Na afloop wilde hij met zijn bankpas betalen. Maar de automaat weigert. Verschillende keren krijgt hij een foutmelding te zien. Hij krijgt het er warm van. Wat nu?

Hij is in een vreemd land en kan zijn schulden niet betalen! Gelukkig merkt één van zijn Russische klanten wat er aan de hand is. Hij biedt aan de rekening te betalen; de fabrikant kan het bedrag dan later wel overmaken.

Dit laat zien wat de Heere Jezus voor ons heeft gedaan. Hij zag de nood waarin we zaten. Hij kwam op aarde om in onze plaats te betalen. Want wij konden het zelf niet. Met al onze goede werken – voor zover die er zijn – konden we geen enkele zonde uitwissen. God kan dat niet aanvaarden.

Jezus Christus is de Zondeloze. Voor allen die hun zonden inzien en ze aan God belijden, heeft Hij met Zijn dood de schuld betaald. Daarom mogen we nu zonder schuld voor God staan, helemaal vrij!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage