Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2017 | Maandag 13 november

Zie, de volken worden beschouwd als een druppel aan een emmer, als een stofje op de weegschaal.
Jesaja 40 vers 15

Wie kent de naam Leonardo da Vinci niet? De Italiaan leefde van 1452 tot 1519. Hij was veelzijdig en staat bekend als schilder, tekenaar, architect, beeldhouwer, musicus, ingenieur, natuuronderzoeker en wetenschapper. Hij was de eerste die het ontwerp tekende van een vliegtuig.

De huidige vliegtuigen gaan ontzettend hard. De gemiddelde snelheid van passagiersvliegtuigen is 800 kilometer per uur. Maar er zijn straaljagers die al bijna 3.700 kilometer per uur kunnen.

Toch raak je op zo’n snelheid niet buiten het heelal. Dat is zó groot. De afstanden laten je duizelen. Zo kijken wíj ertegen aan. God kijkt vanaf de andere kant. Hij kijkt van boven. Voor Hem stelt het heelal niet veel voor. Onze aardbol is een speldenknop. En de grote volken zijn helemaal maar een stofje aan de weegschaal. Wat is dan een enkele mens?

Wat is het dan wonderlijk dat Gods liefde naar u en mij is uitgegaan! Hij heeft oprechte belangstelling voor ons. Ja, Hij had ons zó lief dat Hij Zijn eigen Zoon wilde afstaan. Nu we Zijn kinderen zijn, houdt Hij Zich dagelijks met ons bezig.

 

Het dagboek bestellen?