Het Rechte Spoor – 2017 | Maandag 11 december

Ik ben wel ellendig en arm, maar de Heere denkt aan mij. U bent mijn Helper en mijn Bevrijder; mijn God, wacht niet langer!
Psalm 40 vers 18

In december 2015 was een Australiër in de omgeving van Weilmoringle bezig met een waterpomp in een diepe put. Hij werd onwel. Zijn vrouw schoot te hulp. Daarbij begaf de touwladder het. De twee kinderen haalden hulp. De jongens van 12 en 13 jaar reden 35 kilometer met de gezinsauto, voordat ze iemand tegenkwamen. De hulpdiensten zaten nog 200 kilometer verderop. Al met al duurde het acht uur tot ze ter plekke waren. De vrouw werd gered, voor de man kwam de hulp te laat.

Als een mens tot God roept, komt Hij nooit te laat. De rover aan het kruis sprak de Heiland naast zich aan – en ontving onmiddellijk genade.

Hulpdiensten van mensen hebben een aanrijtijd; God is overal. Zodra een mens om genade smeekt, wordt zijn gebed verhoord. Hij aarzelt niet, Hij treuzelt niet. Onze hemelse Helper en Bevrijder staat te wachten. Hij verlost mensen graag. Het is voor Hem een vreugde om ze gelukkig te maken. Alleen, als iemand sterft: dan is het te laat om om hulp te roepen. Wacht daarom niet!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage