Het Rechte Spoor – 2017 | Donderdag 14 december

Als God voor ons is, wie zal tegen ons zijn? Hoe zal Hij, Die zelfs Zijn eigen Zoon niet gespaard maar voor ons allen overgegeven heeft, ons ook met Hem niet alle dingen schenken?
Romeinen 8 vers 31 en 32

Het paleis Westminster in Londen is het Britse parlementsgebouw. Het heeft nogal wat achterstallig onderhoud. Als de Lager- en Hogerhuisleden tijdelijk willen verkassen, gaat de restauratie sneller en goedkoper. Maar als ze tijdens de klus in het gebouw blijven werken, gaat het 32 jaar duren en kost de grap 7,9 miljard euro. Een goede regering is veel waard.

God regeert over hemel en aarde. Dat gebeurt weliswaar achter de schermen. Voor velen is het niet zichtbaar. Maar het is zo werkelijk en waar als het maar zijn kan.

Dat te weten, geeft een enorme rust. Want de God Die alles bestuurt, is Dezelfde Die ons onnoemelijk liefheeft. Zelfs zó lief dat Hij Zijn eigen Zoon voor ons heeft afgestaan. Nu, onder zo’n Vorst te leven, is dat niet aangenaam?

We hoeven nooit bang te zijn dat Hij dingen in ons leven brengt die niet goed voor ons zijn. Hij maakt toch geen vergissingen? Het is misschien niet altijd prettig, maar wel voor ons ten goede.

 

Het dagboek bestellen?