Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2024 | Zaterdag 17 februari

In het huis van een rechtvaardige is grote rijkdom.
Spreuken 15 vers 6

Dit jaar begint de bouw van de Mistral, een nieuw model van de Bugatti. Er worden er maar 99 van gemaakt. De open tweezitters kosten 5 miljoen euro per stuk, exclusief belastingen. Een tijd geleden gingen ze in de verkoop. In minder dan drie weken had Bugatti de ondertekende koopcontracten binnen. De kopers moesten wel een tijdje geduld hebben. Maar dat was geen probleem. De gemiddelde Bugattibezitter beschikt sowieso over meer dan veertig auto’s.

Is dat niet een beetje de waanzin van de rijkdom? ’t Is ieder van harte gegund, maar we gunnen ze liever het echte geluk. De ware rijkdom is alleen bij de Heere Jezus te vinden.

Een rechtvaardige, díe is rijk! In zijn huis bevindt zich een grote rijkdom. Een zondaar is straatarm. Hij staat met lege handen voor God en hem wacht het oordeel vanwege zijn ongehoorzaamheid. Wie in de Heere Jezus gelooft en God z’n zonden belijdt, wordt een rechtvaardige. Al zijn zonden worden hem vergeven en hij ontvangt de gerechtigheid van God. God ziet hem zonder zonde. Dát is pas ware rijkdom!Het dagboek bestellen?