Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2024 | Maandag 5 februari

Toen ook heel het land Egypte honger kreeg, schreeuwde het volk bij de farao om brood, en de farao zei tegen alle Egyptenaren: Ga naar Jozef en doe wat hij u zegt.
Genesis 41 vers 55

De kleine Mason uit de Amerikaanse staat Michigan moest bijna naar bed. Zijn moeder was een avondje weg. Van z’n vader mocht hij nog even een spelletje doen op diens telefoon. In de loop van de avond werd er aan de lopende band aangebeld. De éne na de andere maaltijdbezorger stond op de stoep met de lekkerste gerechten. De 6-jarige Mason had voor zo’n 1.000 dollar aan bestellingen geplaatst. – Ze hadden gelukkig een vriezer. De eerste tijd zullen ze geen honger hebben geleden.

Wie wel honger heeft, moet naar Jozef gaan. Hij heeft eten in overvloed. Deze Jozef stelt Jezus Christus voor. Hij is de Redder van de wereld.

Wie kan ons mensen verlossen en de honger van onze harten stillen? Wie kan dat verlangen naar geluk echt bevredigen? De Heere Jezus Christus alleen. Wat de aarde en dit leven bieden, kan best heel mooi zijn. Maar het is tijdelijk. Je krijgt steeds weer honger. Maar wie in de Heere Jezus gelooft, ontvangt het ware en blijvende geluk.


Het dagboek bestellen?