Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2024 | Maandag 19 februari

Toen nu de ceremoniemeester het water geproefd had, dat wijn geworden was (…) riep de ceremoniemeester de bruidegom. En hij zei tegen hem: Iedereen zet eerst de goede wijn voor, en wanneer men er goed van gedronken heeft, daarna de mindere; u hebt de goede wijn tot nu bewaard.
Johannes 2 vers 9 en 10

Op 19 februari 2022 werd in Florida een bruiloft gevierd. Er waren zo’n veertig gasten. De meesten werden niet goed. Meerderen moesten naar het ziekenhuis. De 42-jarige bruid werd aangehouden, evenals de baas van het bedrijf dat de maaltijd verzorgde: in het eten was marihuana aangetroffen. Het gebruik van de drugs van de hennepplant als medicijn is daar wel toegestaan, maar niet voor de leuk. En zeker mag je het anderen niet geven zonder dat ze het weten en willen.

Op een bruiloft die in Kana werd gevierd, raakte de wijn op. De Heere Jezus maakte wijn van water. In de symboliek van de Bijbel stelt wijn de vreugde voor. Echte blijdschap komt alleen van Hem. Mensen kunnen verschrikkelijk veel pret hebben en buikpijn van het lachen, maar echte, eeuwige vreugde in ons hart vinden we alleen bij onze Zaligmaker. Hij maakt ons gelukkig en verbindt ons aan Zichzelf.Het dagboek bestellen?