Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Zaterdag 29 april

Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, er is niemand die verstandig is, er is niemand die God zoekt. Allen zijn zij afgedwaald, samen zijn zij nutteloos geworden. Er is niemand die goeddoet, er is er zelfs niet één. Hun keel is een open graf, met hun tong plegen zij bedrog, addergif is onder hun lippen. Hun mond is vol vervloeking en bitterheid, hun voeten zijn snel om bloed te vergieten. Vernieling en ellende is op hun wegen, en de weg van de vrede hebben zij niet gekend. De vreze Gods staat hun niet voor ogen.
Romeinen 3 vers 10 tot en met 18

Twee mannen ontmoetten elkaar in Amsterdam: een 26-jarige Rotterdammer en een 40-jarige Serviër. Agenten vonden het er verdacht uitzien. Toen de man uit de Maasstad wegreed, hield de politie hem aan. Het doorzoeken van zijn auto leverde niets op. De Serviër werd ook gevolgd. In het centrum van de stad ging hij een leegstaande woning binnen. Agenten vonden in het pand een vuurwapen, heel veel drugs en een grote tas met contant geld: 5 miljoen euro. Het was overduidelijk.

De Bijbel laat ons net zo duidelijk weten dat álle mensen zondaars zijn. Gods constatering in de bovenstaande verzen liegt er niet om. Het is de waarheid. Of denkt iemand dat hij van nature beter is?

Het dagboek bestellen?