Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Zaterdag 19 augustus

De poort is nauw en de weg is smal die naar het leven leidt.
Mattheüs 7 vers 14

Bij de Zwitserse gemeente Randa in het kanton Wallis is het Grabenguferravijn te vinden. Daaroverheen hangt sinds enkele jaren een brug voor voetgangers, op zo’n 85 meter hoogte. Hij hangt aan touwen en zwaait bij harde wind heen en weer. De brug is maar 65 centimeter breed. Je kunt elkaar nauwelijks passeren.

De poort en de weg naar de hemel zijn ook nauw en smal. Je gaat er heel persoonlijk naartoe. Het gaat niet per groep, maar het is een strikt persoonlijke keus. In zekere zin is een bekering tot God dan ook moeizaam. Het is natuurlijk veel eenvoudiger om je met de stroom te laten meedrijven. Alleen, dan ben je wel net als een dode vis. Een gezonde vis kan ook tegen de stroom in zwemmen.

Wie zich liever aanpast aan de mensen om zich heen dan naar God te luisteren, kan denken dat hij het op aarde makkelijker heeft. Hij hoeft in de wereld inderdaad geen buitenbeentje te zijn. Maar het is wel kortzichtig. Want als gevolg is hij straks eenzaam in de hel. Wie de weg tot God gaat, is dan in de hemel gelukkig samen met allen die in Christus geloofden.

Het dagboek bestellen?