Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Zaterdag 15 april

Jezus antwoordde hun: Mijn Vader werkt tot nu toe en Ik werk ook.
Johannes 5 vers 17

In verreweg de meeste gevallen gaat het goed, maar het gebeurt steeds vaker dat mensen die online iets bestellen en betalen, hun spullen niet krijgen. De politie schakelde als proef een incassobureau in. Het leek een voorzichtig succes, want ruim de helft van de slachtoffers kreeg z’n geld deels of zelfs helemaal terug. Een deel van de daders was er uiteindelijk ook blij mee, omdat ze zo geen strafblad kregen.

Waarom zijn mensen toch zo slecht? Altijd die hebzucht! Altijd dat bedrog! Als je geld nodig hebt, ga dan werken. – Wie niet werken kán, moet door z’n medemensen verzorgd worden. Dat is een plicht van naastenliefde. Maar wie niet werken wíl, verdient geen medelijden.

God de Vader werkt nog steeds. Ook Zijn Zoon werkt onafgebroken. Zonder pauze. Zij werken om mensen te redden, net als in het gedeelte van de dagtekst. En geloof me, dat is zwaar werken. Want wij mensen zijn zó hardnekkig en zó hardleers! Het is Goddelijke liefde dat Zij alles doen om ons te verlossen. Daarom gaf God Zijn Zoon. Daarom stierf Christus aan het kruis. Daarom roepen Zij ons op tot bekering!

Het dagboek bestellen?