Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Zaterdag 1 april

Welk mens onder u die honderd schapen heeft en er één van verliest, verlaat niet de negenennegentig in de woestijn en gaat achter het verlorene aan, totdat hij het vindt? En als hij het gevonden heeft, legt hij het vol blijdschap op zijn schouders.
Lukas 15 vers 4 en 5

Twee broertjes van 6 en 8 jaar oud gingen in Brazilië het oerwoud in. Gleison en Glauco wilden vogeltjes vangen. Daarbij verdwaalden ze. Honderden mensen zochten naar hen, maar ze waren onvindbaar. Pas een maand later trof een boer ze diep in het bos aan. Ze werden zo snel mogelijk naar het ziekenhuis in Manaus gebracht om aan te sterken. Al die tijd hadden ze niets gegeten, alleen regenwater gedronken.

De Heere Jezus is de goede Herder. Zijn liefde gaat uit naar elk van Zijn schapen. Als er één afdwaalt, gaat Hij het achterna. Hij zoekt het op en draagt het blij naar huis.

Door onze zonden waren wij allemaal verloren. Wij zochten God niet, maar Hij keek naar ons om. De Heere Jezus daalde uit de hemel neer en ging naar het kruis om voor ons te sterven. Hij zoekt de verlorenen op. Hij probeert hen tot inkeer te brengen. Vol vreugde draagt Hij ze naar de hemel toe. Daar zullen we straks veilig aankomen. Wat hebben we een goede Herder!

Het dagboek bestellen?