Het Rechte Spoor – 2023 | Woensdag 26 april

Bekleed u met de hele wapenrusting van God, opdat u stand kunt houden tegen de listige verleidingen van de duivel.
Efeze 6 vers 11

Zeehonden eten enorm veel vis. Ze vangen die in troebel water. In het pikdonker vinden ze hun prooi. Ze gebruiken niet hun ogen, hun neus of oren, maar hun snorharen. Die uiterst gevoelige haren bevatten soms wel 1600 zenuwcellen. Ze nemen daardoor bewegingen waar van minder dan een duizendste millimeter op een afstand van 40 meter. Zelden lukt het een prooi aan een zeehond te ontkomen.

Nóg moeilijker is het om stand te houden als de duivel met zijn listige verleidingen komt. Adam en Eva waren super intelligent, maar het was voor de slang een koud kunstje om de vrouw te verleiden. – God biedt ons Zijn wapenrusting aan. Als we leven met Hem en opzien tot Hem, als we dicht bij Hem blijven, kunnen we de aanvallen van de boze afslaan.

Toen de satan de Heere Jezus in de woestijn veertig dagen lang probeerde te verleiden om aan Zijn God ongehoorzaam te worden, moest hij met de staart tussen de poten afdruipen. De Heiland hield Zich in alles aan het Woord van God. “Er staat geschreven” – daarmee verweerde Hij Zich.

Het dagboek bestellen?